fbpx

Bo letos popularna zimska poroka?

Bo letos popularna zimska poroka?

poroka jeseni na dežev dan pod drevoredomPoroka ni ravno zimski dogodek, saj se večina parov poroči tam nekje od maja pa do septembra. In to seveda ne brez razloga, večina jih ob tem pomisli na topel sprejem svatov pred vašo hišo, čudovite sončne žarke, lahka oblačila pa še obred lahko imate na prostem pod milim nebom. Pa vendarle zimska poroka ponuja svoje prednosti in sploh sneg lahko ustvari tudi čudovito romantično izkušnjo.

Toda meseci, ki prihajajo, nas puščajo v negotovosti. Koronavirus COVID-19 je zarezal v naša življenja in nemalo parov poroke že odpoveduje. Redki so, ki so že vnaprej rezervirali slavje v jesenskih ali zimskih mesecih. Marsikoga ob misli na to, da bi se poročil pozimi, spreleti srh, predvsem zaradi neugodnih vremenskih razmer, ki jih ta letni čas nudi.

A vseeno obstajajo razlogi, zaradi katerih je vredno razmisliti o poroki sredi zime. Sneg ni samo neljuba padavina, saj lahko postane pravljična kulisa za vaše poročne foografije. Ples snežink in snežna belina sta lahko še bolj posebna kot vroč, poletni sončni dan. Da ne omenjamo zimskih dni, ko sonce poskrbi za nepozabne kontraste in barve, ki jih je nemogoče doseči v drugih letnih časih.

Še vedno nisem sigurna o zimski poroki. Je še kaj s čimer me lahko prepričaš?

Ni zasedenih terminov

Ponudniki storitev, kot so hoteli in restavracije, ansambli oz. glasbene skupine, stilistke, slaščičarji, poročni fotografi itd., so poleti, se pravi v glavnem delu sezone, ponavadi  zasedeni. Pozimi lahko izkoristite konec poročne sezone, saj si zdaj lahko pridobite njihovo popolno pozornost in bo veliko več prostora za vaše dodatne želje.

smrekov iglasti gozd po sneženju z modrim nebom zadaj.

Veliko izbire

Bodimo iskreni, priljubljene lokacije so v celoti rezervirane že dobro leto vnaprej. Če potisnete datum poroke malo proti jeseni ali zimi, bo na voljo veliko več možnosti. Vprašajte, morda ima vaša sanjska lokacija v novembru še proste datume.

Zimska romanca

Zimska ali pozno jesenska poročna fotografija je tako posebna zaradi množice razlogov, ki sem jih v članku že omenjal, hkrati pa daje ogromno možnosti postavitev para, ki jih v drugih razmerah ne moremo doseči. Vsaka nevesta, ki je kdaj sanjarila, da bo postala Snežna kraljica ima v zimskem času edinstveno možnost, da to tudi postane.

Brezskrbnost

Tudi če se za poroko odločite v poletnih mesecih vam lahko vreme zagode. To je tudi razlog, da smo poročni fotografi pripravljeni na različne scenarije, kako čim bolj izničiti pomen vremenskih razmer na vašo poročno fotografijo. Vedno imamo na voljo scenarij B in C. Nič drugače ni s poroko v jesenskih in zimskih mesecih.  Lahko pa se zgodi, da vas bo prijetno presenetilo zimsko sonce in sneg.

uživanje v snežni idili na vrhu planine KomenZimski vrhunec

Poletje je čas dopustov in večina vaših gostov bo imela težave z razporejanjem časa, da bi se le lahko udeležila vaše poroke. Nekaj jih verjetno ne bo prišlo, ker so že dolgo nazaj rezervirali tiste počitnice na Kreti. Poročnemu vabilu pozimi se bo tako odzvalo veliko več, če ne kar vsi, vaši povabljeni. Vaša poroka bo tako postala vrhunec zimskih mesecev, ko bo čas rezerviran samo za vas.

Z veseljem bom fotografiral vašo poroko, ne glede na letni čas.

There are no comments

>