fbpx

Poklicali policijo, ker je fotografiral poroko na dvorišču

Poklicali policijo, ker je fotografiral poroko na dvorišču

poročni šopekPoročni fotograf v Lakewoodu v New Jerseyju je bil prejšnji mesec obtožen, da je kršil priporočila, ki so bila sprejeta zaradi virusa covid-19, potem ko so poklicali policijo, da naj bi se na dvorišču odvijala poroka. Prisotnih bi naj bilo 8 odraslih ljudi in 3 otroci.

Incident se je zgodil prejšnji mesec, v času karantene, ko so policisti iz neznanega vira izvedeli za “poroko na dvorišču.” Ko so prispeli na kraj dogajanja, so na cesti opazili kombi z dvema odraslima in tremi otroki. “Voznica je povedala, da je prišla zaradi družinske fotografije na poroki,” so zapisali v policijskem poročilu. “Na zadnjem dvorišču je bil fotograf Yakov Makukha, ki je fotografiral šestčlansko družino. Vsem odraslim, ki so bili prisotni, so bili izdane obtožnice. “

Govora je o fotografu Yaakov Yisroel Makukha (40), ki vodi Emes Studios LLC v New Yorku. Skupaj z vsemi odraslimi, ki so bili prisotni na fotografiranju na dvorišču (skupaj jih je bilo 8), je bil vabljen na sodišče, da bi se zagovarjal proti obtožbi, da je kršil guvernerjevo odredbo karantene. Kot poudarja spletna stran Fstoppers, so obtožbe oblika kršitve “neprimernega vedenja” in lahko pomenijo do 6 mesecev zaporne in $1000 dolarjev denarne kazni, čeprav je malo verjetno, da bo kdo sedel zaradi tega “nenavadnega zločina”.

Ni jasno, kdaj se bo moral gospod Makukha in ostali, ki so bili prisotni, zagovarjati na sodišču. Lahko minejo meseci, preden bodo omejitve, ki so v veljavi, odpravljene do te mere, da bo to izvedljivo, vendar zgodba služi kot opozorilo drugim fotografom, ki se trudijo obdržati svoje podjetja in gredo v države, kjer je v veljavi stroga karantena. Trenutno to še vedno predstavlja velik rizik in se je treba vprašati, koliko je takšno početje sploh smiselno.

There are no comments

>